Papatya çayı

Günlük 3 fincan düzenli papatya çayı

Papatya çayı nasıl demlenir: Bir su bardağı suda bir tutam 1 çay kaşığı kır papatyasını beş dakika hafif ateşte demleyiniz ve süzünüz. Ilıdıktan sonra diş fırçanızı içine daldırarak dişlerinizi fırçalayınız (diş macunuyla önceden fırçalamadan).

Papatya çayı günün hangi saatinde içilir: Papatya çayı gün içinde herhangi bir saatte tüketilebilir. Bununla birlikte, kimi aktivitelerden önce ya da sonra papatya çayı tüketmenin faydası daha fazla olacaktır. Rahat bir şekilde uykuya dalmak isteyen kişilere uyku saatinden yaklaşık 30 dakika önce bir fincan papatya çayı içmeleri önerilmektedir.

Papatya çayı hangi hastalıklara iyi gelir?
Gelelim papatya çayı neye iyi gelir sorusunun yanıtlarına… Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.

Papatya çayı nasıl Yapılır?
Papatya çayı yaparken 1 bardak taze kaynatılmış içme suyu içine 1 tatlı kaşığı papatya çiçeği koyun. Bardağın ağzını kapatarak 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Günde 3-4 defa yemeklerden sonra içebilirsiniz.

Kimler papatya çayı içmemeli?
Kalp damar rahatsızlıklarında kan sulandırıcı ilaç(coumadin ve varfarin içerikli )kullanan kişilerin kullanmaması önerilir. Emziren annelerin ve bebeklerin de bu çaydan kaçınmaları tavsiye edilir. Diğer tüm durumlarda ise doktor tavsiyelerine uyulması önemlidir.

Papatya çayı neye iyi gelir?
Günlük birkaç fincan düzenli papatya çayı tüketimi uyku sorunlarını giderme, sakinleştirerek stres ve kaygıyı azaltma, öksürük ve boğaz ağrısını dindirme ve ishal şikayetlerini azaltma yanı sıra kalp hastalıkları riski ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olarak diyabete iyi gelmektedir.

Papatya çayı idrar yollarına iyi gelir mi?
Papatya çayı, idrar yolu enfeksiyonları da dahil olmak üzere çok çeşitli fiziksel rahatsızlıkları tedavi etmek için bitkisel ilaç uygulamalarında kullanılır. Papatya da maydanoz gibi zayıf bir idrar söktürücü etkiye sahiptir ve iltihap giderici ve antibakteriyel özelliklere sahip bitkisel bileşikler içerir.

Papatya çayı ödem atar mı?
Papatya Çayı: İltihaplanma semptomlarını azaltma ve genel bağışıklık sistemini güçlendirme etkileri ile bilinen papatya çayı aynı zamanda güçlü bir ödem söktürücüdür. Nane Çayı: Anti-enflamatuar özellikleri ile sindirime yardımcı olan nane çayı vücudun su tutmasının neden olduğu şişkinliği de önleme etkisine sahiptir.

Papatya çayı vajinal enfeksiyona iyi gelir mi?
Papatya, anti-inflamatuar özellikleriyle bilinir ve papatya çayı ile yapılan oturma banyoları vajinal tahrişi azaltabilir. Ayrıca, kekik yağı gibi bazı bitkisel yağlar, antifungal özellikleri nedeniyle mantar enfeksiyonlarına karşı etkili olabilir.

Papatya çayı hangi durumlarda içilmez?
Hamilelik dönemlerinde ve emzirme dönemlerinde olan kişiler tüketmeden önce mutlaka bir uzmana başvurmalıdır. Ayrıca küçük çocuklar için de çok fazla tüketilmesi önerilmez. Papatya familyasından bitkilere alerjisi olan kişilere zarar verebilir.